SweBend profielwalsen

SweBend SB3 profielwals:

De Swebend SB3B (Section Bending 3 roll Basic) serie biedt zeven verschillende modellen, van Wb = 7 cm3 tot en met 600 cm3. Deze profielwals levert de hoogst mogelijke buigrolkracht. Daarnaast biedt een planetaire tandwieloverbrenging op alle modellen maximaal aandrijfkoppel. Kantelbare geleiderollen zorgen voor beter resultaat bij het buigen van asymmetrische profielen.

De SweBend SB3S/SB3-S (Section Bending 3 roll Special) serie biedt dertien verschillende modellen, van Wb = 7 cm3 tot en met 18000 cm3. Deze profielwals levert de hoogst mogelijke buigrolkracht. De rondwalsbeweging wordt hydraulisch aangedreven met twee of zelfs drie motoren. Geleiderollen zijn geïntegreerd en volgen een zijrol verstelling (SB3S) of kunnen onafhankelijk ingesteld worden (SB3-S).

De SB3B en SB3S/SB3-S profielwalsen kunnen worden bediend met een draadloos besturingssysteem (BlueTooth). Daarnaast kunnen de profielwalsen ook eenvoudig worden voorzien van het CNC besturingssysteem SEVENTM, in de versies Brons, Zilver en Goud (afhankelijk van de systeemeisen en optionele apparatuur). Dit besturingssysteem is door Swebend AB zelf ontwikkeld.

SweBend SB3 drie rollen profielwals
SweBend SB3 | drie rollen profielwals | SweBend bluetooth besturing

SweBend SB4 profielwals:

SweBend heeft een nieuwe serie van 4-rollen profielwalsen ontwikkeld, van de SB4B-55 tot en met de SB4-240S. Het type “B” is het basis model zonder geleiderollen. Het type “S” is uitgerust met hydraulische geleiderollen, wat het mogelijk maakt om allerlei soorten profiel te buigen en te corrigeren. Beide types hebben dezelfde geometrie en capaciteiten.

De SweBend SB4B en SB4-S profielwalsen kunnen eenvoudig worden voorzien van het CNC besturingssysteem SEVENTM, in de versies Brons, Zilver en Goud (afhankelijk van de systeemeisen en optionele apparatuur). Dit besturingssysteem is door Swebend zelf ontwikkeld.

SweBend SB4 | vier rollen profielwals | SEVEN CNC besturing

SweBend VSB3 profielwals:

SweBend heeft een complete nieuwe serie profielwalsen met variabele geometrie ontwikkeld. Deze profielwalsen kunnen naast allerlei standaard profielen ook speciale profielen buigen. Dankzij de unieke mogelijkheid om de geometrie aan te passen voor elk type profiel kan de SweBend VSB3 een hoekprofiel net zo eenvoudig buigen als bijvoorbeeld een grote H-balk.

Bediening van de VSB3 serie is eenvoudig geworden met behulp van een draadloos besturingssysteem. Daarnaast kunnen de profielwalsen ook eenvoudig worden voorzien van het CNC besturingssysteem SEVENTM, in de versies Brons, Zilver en Goud (afhankelijk van de systeemeisen en optionele apparatuur). Dit besturingssysteem is door SweBend AB zelf ontwikkeld.

SweBend VSB3 | drie rollen profielwals | SweBend bluetooth besturing