Over J. Venema BV

J. Venema BV is sinds 1967 actief op het gebied van de metaalbewerkingsindustrie en levert een compleet programma aan zowel standaard- als klantspecifieke, niet-verspanende machines in Nederland, Duitsland en België. Deze machines zijn van toepassing in o.a. de plaatverwerkende industrie, automotive, scheepsbouw, off-shore-bedrijven, ketel- en apparatenbouw en bij de toeleveranciers voor bovengenoemde bedrijven.

 

Koudbuigen van pijp en profiel

De pijpenbuigmachines van Schwarze-Robitec GmbH uit Keulen (Duitsland) zijn geschikt voor het koudbuigen van pijp en profiel met of zonder doorn. Schwarze-Robitec is een onderneming met ruim 80 jaar ervaring van het bouwen van technologisch hoogstaande en klantspecifieke pijpenbuigmachines. Indien gewenst kan er randapparatuur geleverd worden voor vol automatische productie oplossingen.

 

Walsen van plaat en profiel

Vanaf eind jaren zestig heeft J. Venema B.V. plaatwalsen en profielwalsen van het Zweedse merk Roundo geleverd. Hierdoor zijn er vele speciaal machines ontwikkeld en aan klanten geleverd voortkomende uit een intensieve samenwerking tussen J. Venema B.V. en Roundo oprichter de heer Göran Kajrup.

Sinds 2013 worden de platenwalsen en profielwalsen verkocht van SweBend AB, gevestigd in Hässleholm (Zweden). SweBend beschikt over een team van ervaren technici met jarenlange ervaring op het gebied van plaatwalsen en profielwalsen. Samen beschikken zij over een zeer brede kennis op het gebied van design, software, elektronica en machinebouw specifiek voor plaat- en profielbuigmachines. De oprichter van SweBend, Peter Nilsson, heeft zijn ervaring gedurende bijna 30 jaar bij Roundo opgebouwd. Hij is vanaf 2009 werkzaam geweest als technisch directeur. Met de oprichting van SweBend is gekozen voor een nieuwe lijn machines in vele soorten en maten, voor standaard en klantspecifieke speciaal machines.
Daarnaast worden service, onderdelen en besturingsupdates geleverd (ook voor andere fabricaten plaat- en profielbuigmachines).

Het nieuwe CNC-besturingssysteem SEVEN wordt gebruikt op nieuwe machines en kan ook gemonteerd worden als besturingsupdate op bestaande Roundo machines en eventuele andere fabricaten plaat- en profielwalsen.

“I’m proud to say that I had the best teacher possible when it comes to bending technology, Mr Göran Kajrup, founder and original owner of Roundo.”
Peter Nilsson    Founder – SweBend

J. Venema B.V. | Pijpenbuigmachines | Profielwalsen | Plaatwalsen | Persen | Afkantpersen | Plaatscharen | Speciale vormmachines | Inductie buigmachines | Besturingen | Machine revisie
J. Venema B.V. 50 jaar buigtechniek

J. Venema B.V. 50 jaar buigtechniek!

1967-2017